Vremenska prognoza - Osijek  

Vrijeme:Meteoadriatic WRF trodnevna prognoza

Meteoadriatic tablična prognoza napravljena prema regionalnom modelu WRF obnavlja se jednom dnevno, najčeće do 10h ujutro.

 Prognoza je po kvaliteti usporediva s ALADIN-om, pa je tablični prikaz napravljen u sličnom stilu, za lakšu usporedbu. Usporedite više dostupnih prognoza kako biste dobili bolji dojam o mogućim ishodima vremena. Za kratkoročno prognoziranje najbolje bi trebale biti prognoze kao što su ALADIN i WRF.

Međutim, s obzirom da je često najbolja ona prognoza koja je posljednja obnovljena, dobro je pogledati i posljednji izlaz američke GFS prognoze koja se obnavlja 4 puta dnevno (dostupno na Meteoadriaticu). Na osnovu GFS-a se izračunava, tj. radi simulacija vremena u WRF modelu koji koristi bolju, višu prostorno vremensku rezoluciju. ALADIN se radi na osnovu francuskog ARPEGE modela.


Ponekad je teško prognozirati vrijeme za sutra, a pogotovo za dva tjedna. Na meteogramu je prikazan očekivani trend vremena. Pouzdanost prognoze je vrlo dobra samo za prvih par dana. Prognoza za ostale dane je samo vjerojatni trend zahlađenja / zatopljenja i oborina. Meteogram se ažurira dva puta dnevno. Superračunala devet sati rade atmosferske simulacije kako bismo dobili taj meteogram. Crvenom linijom prikazana je očekivana dnevna temperatura, a plavom očekivana noćna temperatura. Tamno plavi stupci predstavljaju očekivane količine oborina. Ponavljamo, radi se samo o trendovima.

 

Detaljnija Meteox prognoza za Osijek: svaka 3h u idućih 5 dana

Vrijeme u Osijeku - i do 14 dana

Meteox KNMI / ECMWF prognoza vremena za Osijek (18.82 | 45.47):


ma = pon; di = uto; wo = sri ; do = čet ; vr = pet; za=sub; zo = ned

 Dugoročna prognoza na Yr.no je pod "long term forecast"

Vrijeme-prognoza.com