Vremenska prognoza - Tuzla


Meteoadriatic WRF trodnevna prognoza

Meteoadriatic tablična prognoza napravljena prema regionalnom modelu WRF obnavlja se jednom dnevno, najčeće do 10h ujutro.

Usporedite više dostupnih prognoza kako biste dobili bolji dojam o mogućim ishodima vremena. Za kratkoročno prognoziranje najbolje bi trebale biti prognoze kao što su ALADIN i WRF.

Međutim, s obzirom da je često najbolja ona prognoza koja je posljednja obnovljena, dobro je pogledati i posljednji izlaz američke GFS prognoze koja se obnavlja 4 puta dnevno (dostupno na Meteoadriaticu). Na osnovu GFS-a se izračunava, tj. radi simulacija vremena u WRF modelu koji koristi bolju, višu prostorno vremensku rezoluciju. ALADIN se radi na osnovu francuskog ARPEGE modela.


Teško je prognozirati 2 tjedna unaprijed, a ponekad i samo jedan dan unaprijed. Desni grafikon pokazuje pouzdanu prognozu za prva tri dana, a nakon toga možemo govoriti samo o trendu, dakle da li je veća šansa da će biti hladnije ili toplije, te ima li šanse da će pasti kiša. Podaci se ažuriraju dva puta dnevno. Snažna superračunala 9 sati izračunavaju atmosferske simulacije kako bismo dobili desno prikazani dijagram. Crvenom linijom prikazana je očekivana dnevna temperatura, a plavom očekivana noćna temperatura. Tamno plavi stupci pokazuju očekivane količine oborina. Ponavljamo, radi se samo o trendovima.

Detaljnija Meteox prognoza za Tuzlu: svaka 3h u idućih 5 dana

Vrijeme u Tuzli - i do 14 dana

Meteox KNMI / ECMWF prognoza vremena za Tuzlu (18.7 | 44.55):


ma = pon; di = uto; wo = sri ; do = čet ; vr = pet; za=sub; zo = ned

Vrijeme: Bihać, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Zenica

Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Slavonski brod, Dubrovnik,

Varaždin, Pula, Bjelovar, Karlovac, Koprivnica, Vinkovci,

Šibenik, Gospić, Sisak, Čakovec, Virovitica, Požega, Krapina

Beograd, Novi Sad, Subotica, Kragujevac

Podgorica


Vrijeme - prognoza . com